lørdag den 27. juli 2013

Jordbær fra haven og Vaniljefløde- og jordbæris

I dag fik vi brugt de sidste jorbær fra vores jordbærbed, på vores hjemmelavet is. Vi lavede bare en portion alm. vaniljeis, delte den og kom vores bær i den ene halvdel. Mums.
 
1 portion vaniljeflødeis:
  • 4 æggeblommer (de pastoriserede selvfølgelig)
  • 70 g. floremelis
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 1/4 dl piskefløde

How 2:
  1. Start med at piske fløden, næsten stiv (det man kalder bløde toppe) og stil dem til side
  2. Pisk æggeblommerne, sukkeret og vaniljekornene sammen til en lys og lækker æggesnaps
  3. Kom sødmælken i æggesnapsen under konstant omrøring
  4. Kom "flødeskummet" i massen og vend det i til det er "smeltet" sammen med æggesnapsen
  5. Kom ismassen i ismaskinen og kør det til det ligner softice
  6. Tag halvdelen fra og frys det videre, kom evt. bær ned til den resterende is og kør det videre. Ønsker man at bærene skal mases mere, så kom dem i en skål og pisk massen. Så bliver jordbærene mere mast

Kilde: Min anden blog - http://hverdagensmad.blogspot.dk/2012_07_01_archive.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar