fredag den 26. oktober 2012

Gullasch suppe - Simre mad

Denne suppe er dejlig, for det er et ordentligt måltid, med store stykker kød og kartofler. Jeg fik det for første gang i Ungarn for mange år siden. Det var og smager stadigt helt fantstisk, men det tager tid for kødet at blive mørt, så det er klart SIMRE mad. En dejlig ting at lave en weekend. Der behøver det jo ikke gå så hurtigt. Alene den duft der stille spreder sig i huset, får mundvandet til at løbe.
  • 600g. Gullasch kød - oksetern
  • 2-3 løg skåret i både
  • 2 store spsk. paprika (alm.)
  • 5 store tomater (pureret til ca. 600 ml)
  • ¼ tsk. røget mild paprika (man kan selvfølgelig komme mere på men det er meget markant)
  • Salt og peber
  • 1 l. vand
  • 6-8 kartofler
  • 3 gulerødder i små tynde skiver
  • Suppler evt. med ½ l. vand

How 2:
  1. Brun kødet i en gryde af 2 omgange og tage det op og til side efter hver gang
  2. Kom nyt olie i gryden og steg nu løgene bløde og tag også dem op
  3. Nyt fedtstop i gryden og tilsæt paprikaen. Den skal "brandes af" også tilsættes alt kødet og løgene.
  4. Krydder med salt og peber og tilsæt de purerede tomater og vand. Man kan evt. tilsætte chili og eller bouillon.
  5. Lad suppen små simre i 1½ - 2 timer. 
  6. 15 min. før suppen er færdig tilsættes kartofler i store stykker og små gulerods stykker. Når de er møre, serveres suppen rygende varm med lidt flute som tilbehør.


Kilde: Min anden blog - http://hverdagensmad.blogspot.dk/2011/07/gullasch-suppe.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar